9e editie HRM in de Overheid zeer geslaagd met 720 deelnemers

Over zilverruggen en stinkdieren, over WC’s, innovatie en over jeukwoorden
Over zilverruggen en stinkdieren (in leiderschap, jawel!), over WC’s en innovatie, over jeukwoorden in soms onverstaanbaar management-jargon, aldus een van de deelnemers Birte Kooken. Birte is coach en trainer en visual facilitator. Zij maakte dan ook deze prachtige visual, waarvoor dank!

Ook CKC Seminars kijkt vol trots terug op een zeer geslaagde 9e editie van het congres HRM in de Overheid: met 720 HR professionals uit de overheid en een zeer inspirerend sprekersveld, de grootste editie van alle jaren! We delen visies en ervaringen, met als voornaamste doel aanknopingspunten te bieden over de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-trends en -beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen. Wat is de rol van HR in een duurzaam HR beleid binnen deze veranderende overheidscontext? Bekijk hier onze sfeerimpressie!

Overheid in Transformatie. Werken aan een duurzaam HR-beleid.
Moderator Peggy de Prins (Professor duurzaam HRM, AMS) staat stil bij vragen als: Wat is de rol van HR in een duurzaam HR-beleid binnen deze veranderende context? Welke uitdagingen zien we op het vlak van leiderschap? Welke verandering van binnenuit is nodig? Zeker rond innovatieve HR-thema’s als duurzame inzetbaarheid en werkbaar werk ligt het HR-heft in handen van zowel de individuele werknemer als de werkgever. Peggy de Prins kadert de definitie van ‘Duurzaam HR’ en geeft aan dat de dialoog (triple win vanuit organisatie & bestuur & maatschappij) centraal staat. De ‘dialoog’ is hiermee meteen een mooie rode draad in het plenaire programma. Het thema wordt vervolgens vanuit 4 perspectieven gebracht:

  • Luc Jolie, Algemeen Directeur OCMW en Gemeentebestuur Aalter, brengt zijn visie op ‘Wie is de Baas’ vanuit het snijvlak op overheid en politiek. Samen met Peggy de Prins sluit hij in een mooie dialoog zijn verhaal af.
  • Marc Debisschop geeft aan dat de snelheid van verandering in de traagheid van het begin zit en neemt ons mee in de praktijk van de ‘AGO Droomvlag’.
  • Digital Champion België, Saskia van Uffelen brengt een prachtige visie over ‘Anders organiseren voor de wereld van morgen’, in synergie met alle 4 de generaties samenwerken. Neem dus ‘onze Jos’ ook mee…:-)
  • Het is vandaag dus belangrijk om te weten of we elkaar echt begrijpen? Japke-d Bouma neemt ons mee in haar Bullshit Bingo. Ze neemt ons mee in de top 10 van onze gekozen HR termen, met CO-CREATIE als winnaar.

In de middag werd het geheel met een intermezzo van HIIT en de studenten van Arteveldeschool nog eens letterlijk in beweging gezet. Als we nu niet de juiste mind-set voor verandering hebben gekregen?

Tijdens de pauzes, diverse innovatieve praktijkcases, interactieve verdieping sessies en workshops krijgt iedereen voldoende inspiratie om het samenwerken, veranderen en innoveren in de overheid en de nieuwe verwachting en positie van HR vorm te gaan geven. Daarnaast stonden er tal van stands en boekenstands op de informatiemarkt en kon men zelfs dit jaar Expo Vamos Vacaturos – over diversiteit op de werkvloer – bezoeken.

Kortom, volop kennis, interactie en beleving tijdens HRM in de Overheid dit jaar!

Sfeerimpressie 2019
Wilt u nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij u niet aanwezig kon zijn? Of heeft u de vorige editie van het congres gemist en wilt u toch graag een indruk krijgen? U vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van HRM in de Overheid:

CKC Seminars is initiatiefnemer en organisator van het congres HRM in de Overheid. In samenwerking met Agentschap Overheidspersoneel, in het bijzonder Gerda Serbruyns (Vlaamse overheid) dankt zij alle sprekers, hoofdsponsor SD Worx, partners, media en ICC Ghent voor de medewerking. Wilt u volgend jaar ook bij de 10e editie als bezoeker aanwezig zijn?

Noteer nu alvast de JUBILEUM editie in uw agenda: donderdag 6 februari 2020

 

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN