Call for papers

De 13e editie van het jaarcongres HRM in de Overheid staat gepland op donderdag 28 maart 2024 in congrescentrum ICC in Gent.

HR als gids naar een duurzame workforce in de overheid
De agenda van HR-verantwoordelijken verandert razendsnel. We hebben de afgelopen jaren moeten anticiperen op snel veranderende arbeidsverhoudingen en de daarbij horende uitdagingen. Grote systeemschokken hebben laten zien dat het anders inrichten van werk binnen de overheid mogelijk is. Urgente uitdagingen zoals de nijpende krapte op de arbeidsmarkt, de veranderende behoefte van medewerkers en de fundamenteel andere kijk op werk van generatie Z bepalen het HR-landschap binnen de overheid. De behoefte aan een duurzame workforce is groter dan ooit. Medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal voor de organisatie terwijl die menselijke factor juist schaarser wordt. Hoe zorg je voor een wendbare en futureproof overheidsorganisatie waarin de medewerker centraal staat? Hoe opereer je binnen de gestelde kaders van een modern HR beleid zonder andere overheidsorganisaties te beconcurreren? Hoe blijf en word je een aantrekkelijke werkgever voor zowel bestaande als nieuwe medewerkers uit alle generaties? En last but not least: Wat vraagt dit van de competenties van HR professionals?

In dialoog over:
• Duurzaam HR-beleid, talentmanagement en scholing/ ontwikkeling
• Strategische Personeelsplanning- en beleid
• Organisatieontwikkeling en cultuurverandering
• Verdergaande digitalisering
• Samenwerken over de grenzen van de organisatie heen
• Verbindend leiderschap
• ……

Innovatieve HR praktijken bij Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen in beeld
We zijn op zoek naar interessante, leerzame en vermakelijke praktijkverhalen die aansluiten bij het centrale thema. Heeft u suggesties voor een interessante praktijkcase, praktische tips, thema’s of een heldere visie? Laat het ons dan weten.

Dien vóór 22 december 2023 een suggestie in via het onderstaande formulier!

Voorwaarden:

  • Alléén voorstellen die worden ingediend via het onderstaande formulier worden gehonoreerd.
  • Het onderwerp van de presentatie past binnen het thema en heeft echt (actuele) meerwaarde voor de andere deelnemers
  • Lezingen met commerciële doeleinden kunnen niet worden geplaatst. Hiervoor kunt u via de participantenpagina informatie opvragen, deelname met lezing behoort tot de mogelijkheden.

Alle voorstellen worden op inhoud, werkvorm en diversiteit beoordeeld. Uiterlijk 12 januari hoort u of het voorstel geaccepteerd is.

Wij gaan ervan uit dat u donderdag 28 maart 2024 de hele dag beschikbaar bent.

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN