Terugblik 13e editie congres HRM in de Overheid

CKC Seminars kijkt vol trots terug op de geslaagde 13e editie van het jaarcongres HRM in de Overheid en dankt al haar sprekers, participanten, de ruim 500 deelnemer en communicatie- en mediapartners voor de medewerking.

Tijdens deze editie bespraken we de huidige transitie van arbeidsmarkt en overheid, HR-trends en -beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk. Want we staan voor nogal wat uitdagingen. De agenda van HR-verantwoordelijken verandert razendsnel. We moeten telkens opnieuw anticiperen op snel veranderende arbeidsverhoudingen. De behoefte aan een duurzame workforce is groter dan ooit. Medewerkers vormen het belangrijkste voor de organisatie terwijl die menselijke factor juist schaarser wordt. Hoe zorg je nu voor een wendbare en futureproof organisatie waar de medewerker centraal staat? Hoe opereer je binnen de gestelde kaders van een modern HR beleid? En hoe word en blijf je een aantrekkelijke werkgever voor zowel bestaande als nieuwe medewerkers uit alle generaties?

Presentator en moderator Farida Barki opent de dag met drie tips voor duidelijke vacatures. En daarna is het tijd voor een heuse primeur. Op de ochtend van het congres wordt namelijk het HR kompas, een initiatief van Poolstok, Werkgeversfederatie VVSG en Agentschap Binnenlands Bestuur gelanceerd. Lokaal bestuur Lennik mocht het HR kompas testen. Algemeen directeur Anaïs Nies deelt de bevindingen op het podium. Vervolgens gaan Jeroen Windey, Piet van Schuylenbergh en Vincent Van Malderen als initiatiefnemers verder met elkaar in gesprek onder leiding van Farida.

Tijdens de 19 praktijkcases, workshops en interactieve sessie zochten we verder de verdieping op en tijdens de pauzes kon men terecht op de informatiemarkt met stands.

Prof. Dr. Nicky Dries opent het middagprogramma en zet de deelnemers aan het denken; de toekomst bestaat niet. De toekomst van werk is wat we ervan maken. Bedrijven hebben vandaag slechts twee keuzes: de toekomst plannen, of haar ondergaan. We sluiten de dag af met een bijdrage van Eerste Commissaris en Opleider aan de Nationale Politie Academie, Erwin Van Waeleghem. Hij neemt ons mee terug naar de start van leiderschap. Want waar begint dat nu eigenlijk? Juist, bij the man/ woman in the mirror. Een evolutie binnen leiderschapsdenken is noodzakelijk, de evolutie van ‘Human Resource Management’ naar ‘Support of Resourceful Human (High) Potential’.

Sfeerimpressie 2024

Wilt  u nog even nagenieten of sfeerproven van de programmaonderdelen waarbij u niet aanwezig kon zijn? Of heeft u deze editie van het congres gemist en wilt u toch graag een indruk krijgen? U vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van HRM in de Overheid:
•    Foto impressie (Fotograaf: Sven Bruggeman)
•    Programma
•    Sprekers
•    Standen

Wilt u volgend jaar ook bij de 14e editie als bezoeker aanwezig zijn?
Save the date: donderdag 6 februari 2024 of meld u nu alvast aan!

Heeft u suggesties, ideeën of feedback voor volgend jaar (thema, sprekers etc.) of wilt u ook als participant aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl of neem contact op via +31 (0)40-2146200.

Overzicht nieuws