Motivatie door vertrouwen, autonomie, structuur en talent!

Het is cruciaal om gemotiveerde medewerkers te hebben. Maar niet alle soorten van motivatie leiden tot goede prestaties en hoger welzijn. In deze sessie legt Hermina Van Coillie uit hoe je via de zelf-determinatietheorie kan motiveren op een duurzame manier. De zelf-determinatietheorie is een door Deci en Ryan ontwikkelde theorie over de menselijke motivatie. De kern van de theorie wordt gevormd door de stelling dat er drie natuurlijek basisbehoeften zijn die, indien deze bevredigd worden, een optimale functionering, welbevinden en groei van een persoon toestaan. Deze drie behoeften worden voorgesteld als het ABC van psychologische ontwikkeling. Dit zijn Autonomie, Verbondenheid en Competentie.

Motiveren via de zelf-determinatietheorie leidt tot een lager absenteïsme en tot 40% minder kans op burn-out. Dit betekent dat controle, straffen en belonen niet meer nodig zijn, maar dat werknemers hun werk doen omdat ze het graag doen of zinvol vinden. Vertrouwen, autonomie, structuur en talent zijn sleutelwoorden.

Hermina Van Coillie is HR Research Expert bij Securex en verzorgt deze sessie op het jaarcongres HRM in de Overheid op donderdag 6 februari in Gent. De sessie vindt plaats van 11.00 – 11.40 uur.

Bekijk hier het volledige programma.

Over HRM in de Overheid
Tijdens de jubileumeditie van HRM in de Overheid – met jaarlijks 700 bezoekers – bent u in één dag op de hoogte over de huidige transitie van arbeidsmarkt en overheid, HR-trends en -beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen.

Mis deze jubileum editie niet en meld je tijdig aan. Kom met 2 personen voor slechts € 245,-
De toegangsprijs is inclusief bezoek congres, informatiemarkt, (broodjes)lunch, catering en documentatie.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN