Het gebruik van hypermoderne technologieën staat op de agenda van de Vlaamse regering

Het gebruik van hypermoderne technologieën staat op de agenda van de Vlaamse regering
Zo kende de Vlaamse regering dit jaar een aantal budgetten goed, o.a. voor het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie; een steuntje voor universiteiten en onderzoekscentra voor het verder ontwikkelen van artificiële intelligentie en de toepassing er van. Want Vlaanderen behoort tot de wereldtop, aldus de regering. Maar in de rangschikking van de OECD landen waarvan de overheid klaar is voor artificiële intelligentie (bron: Oxfordinsights – Government Ai Readiness Index ) staat België op de 18e plaats. Toch is deze digitale innovatie een absolute noodzaak voor een wendbare, efficiënte en klantgerichte overheid.

FOD Economie publiceerde in juli 2019 een onderzoek waaruit blijkt dat 72 % van de actieve Belgen oordeelt dat AI nieuwe banen zal creëren, maar 20 % schat dat hun functie waarschijnlijk in de komende 10 jaar zal verdwijnen. En net als in de private sector ziet ook de overheid uitdagingen op vlak van HR: motiveren van medewerkers, anticiperen op vergrijzing, langer werken, efficiëntere dienstverlening naar de burger en interne klanten, de verwachting van medewerkers met betrekking tot voelbare betrokkenheid en participatie. Maar hoe verhoudt dit zich tot het artificieel maken van werk? In welke mate worden dit werk en de mensen vervangen door computers, systemen, en robots? Blijft werk ook menselijk?

Bart van Keer is Strategy Director HCM bij Oracle Benelux en verzorgt deze sessie op het jaarcongres HRM in de Overheid op donderdag 6 februari in Gent. De sessie vindt plaats van 11.00 – 11.40 uur.

Bekijk hier het volledige programma.

Over HRM in de Overheid
Tijdens de jubileumeditie van HRM in de Overheid – met jaarlijks 700 bezoekers – bent u in één dag op de hoogte over de huidige transitie van arbeidsmarkt en overheid, HR-trends en -beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen.

Mis deze jubileum editie niet en meld je tijdig aan. Kom met 2 personen voor slechts € 245,-
De toegangsprijs is inclusief bezoek congres, informatiemarkt, (broodjes)lunch, catering en documentatie.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN