Een alternatief voor het functioneringsgesprek

Veel organisaties geven aan dat ze af willen van het klassieke performance management dat bestaat uit het jaarlijks stellen van doelen, het vellen van een oordeel in de vorm van een score en een daaraan gekoppelde beloningsconsequentie. Het kost veel tijd, levert veel frustratie en papierwerk op en past niet in een wendbare, agile werkomgeving.

Kilian Wawoe bestudeerde het recente onderzoek naar gesprekken tussen medewerker en leidinggevende, vroeg honderden HR-collega’s om raad en onderzocht tientallen organisaties die een alternatieve manier hebben van gespreksvoering. In deze lezing neemt hij je mee in zijn reis langs wetenschap en praktijk en geeft praktische adviezen over een alternatief voor het functioneringsgesprek.

Dr. Kilian W. Wawoe was 11 jaar HR manager bij ABN-AMRO Bank in Nederland, België, Monaco en India. Momenteel is hij verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en is hij consultant op het gebied van beoordelen en belonen. Daarnaast is hij co-auteur van het boek ‘Performance Management in een agile werkomgeving’.

De sessie vindt plaats van 11.00 – 11.40 uur tijdens het jaarcongres HRM in de Overheid op donderdag 6 februari en wordt aangeboden door Berenschot Belgium. Bekijk hier het volledige programma.

Kilian Wawoe was te gast in de podcast van schrijver, spreker en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar waar hij oproept om te stoppen met beoordelen. Beluister hier de podcast.

Mis deze jubileum editie van HRM in de Overheid niet en meld je tijdig aan. Kom met 2 personen voor slechts € 245,-
De toegangsprijs is inclusief bezoek congres, informatiemarkt, (broodjes)lunch, catering en documentatie.

Overzicht nieuws