Wanneer leidinggevenden hun talenten niet willen laten gaan: inzichten in drijfveren en effecten van verhinderde interne mobiliteit

Interne jobmobiliteit is dé sleutel voor organisaties om talent te motiveren en te laten groeien. Het wisselen van functie binnen een bedrijf gaat verder dan het aanbieden van nieuwe uitdagingen en leerkansen, het creëert een win-win situatie voor zowel de werknemer als de organisatie. In tijden van arbeidsmarktspanning blijkt het openstellen van vacatures voor interne kandidaten een strategie die leidt tot ideale matches en meer betrokkenheid. Toch is het niet vanzelfsprekend om een interne arbeidsmarkt goed te laten werken. Leidinggevenden raken hun getalenteerde medewerkers immers niet graag kwijt. Om deze reden verhinderen ze soms bewust of onbewust hun talentvolle werknemers om intern mobiel te zijn.

We duiken graag dieper in dit fenomeen, dat talent hoarding wordt genoemd: hoe gaan werknemers om met deze praktijken en welke invloed hebben ze zelf op het ontstaan ervan? Hoe kan men als organisatie voorkomen dat leidinggevenden de interne doorgroeimogelijkheden van hun werknemers verhinderen?

Tijdens de 13e editie van HRM in de Overheid bent u in één dag op de hoogte over de huidige transitie van arbeidsmarkt en overheid, HR-trends en -beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Federale overheid, Vlaamse overheid en lokale en provinciale besturen.

Meld u nu aan voor slechts €395,-! Klik hier om aan te melden

Overzicht nieuws