Waarom willen we niet het beste HRM?

Voor de jubileumeditie van HRM in de Overheid in Vlaanderen, gingen we op zoek naar het hoe en het waarom van evidence-based HRM. Dit onderwerp stond drie jaar geleden hoog op de agenda, met als centrale boodschap dat gebruik maken van evidence-based management de grootste kans op de ‘beste’ (lees ‘meest performante’) resultaten van het management.

Om deze inzichten te verkrijgen, werden deelnemers van voorgaande jaren aangeschreven met de vraag om deel te nemen aan een korte bevraging. Dit leverde 99 bruikbare resultaten op, een respons van ongeveer 17%.

Benieuwd naar het onderzoek? Lees hier de resultaten. Door: Wouter Vandenabeele (Universiteit Utrecht en KULeuven) en Lisa Maertens (KULeuven).

 

 

 


Dr. Wouter Vandenabeele voerde tijdens het congres een geanimeerd debat. En ging in
gesprek met: Jan Laurijssen (Managing Consultant, People & Digital Transformation, SD Worx) en Peggy De Prins (Professor of (sustainable) HRM, Antwerp Management School  & Academic Director of the Master HRM) over WELKE mogelijkheden EBHRM kan brengen in de praktijk en vooral HOE je de eerste stappen zet!

Waarom willen we niet het beste HRM? Het beste HRM is evidence based!
Voor ons zelf of onze familie willen we niets liever dan het beste. Waarom willen we dat niet voor ons personeel? Evidence based HRM is aantoonbaar de meest effectieve strategie. Desondanks wordt hier binnen HRM weinig op ingezet. In 2017 was evidence based HRM het kernthema van dit congres en bracht Wouter Vandenabeele zijn toekomstvisie. Sindsdien zijn er slechts in heel beperkte mate stappen gezet in deze richting. Deze bevinding i.v.m. de evolutie is daarom het onderwerp van een ronde-tafelgesprek. Na een korte introductie gaan een aantal experts op dit vlak in gesprek en proberen het probleem te analyseren en oplossingen aan te reiken.

Het congres HRM in de Overheid is een initiatief van CKC Seminars en al 10 jaar een samenwerking met Agentschap Overheidspersoneel, Vlaamse overheid. Wilt u volgend jaar ook aanwezig zijn? Noteer de nieuwe datum in uw agenda: donderdag 4 februari 2021.

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN