Terugblik Jaarcongres HRM in de Overheid 2018

Vol trots kijkt CKC Seminars terug op deze succesvolle en inspirerende 8e editie van het jaarcongres HRM in de Overheid. We delen visies en ervaringen, met als voornaamste doel aanknopingspunten te bieden voor de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen. En wat dit betekent voor u. Deze dag staat in het teken van kennisoverdracht en kennisdeling. Het congres was met 700 bezoekers – HR, directie/bestuur en lijnmanagers – volgeboekt en de grootste editie van alle jaren!

Samen bouwen aan de toekomst van HR in de Overheid.
“Challenge yourself – be INSPIRED”

Zoals moderator Diane Waumans aangeeft in haar opening, zit VRT zelf ook in een Transformatie en Cultuuromslag en zoemt zij in op het onderwerp Integriteit. De koersverandering in de overheid is ingezet, laten we het gesprek voeren en investeren en leren van elkaar.
Keynote spreker, prof.dr. Stijn Baert, trapt als arbeidseconoom af met zijn 5 mythes, waarvan de kleverige vloer maar ook mythe 1 “hebben wij een gezonde arbeidsmarkt” – met zijn ‘temptation island’ slide –  absoluut blijft hangen.
Na de middag legt keynote spreker Elke Geraerts (Better Minds at Work), samen met het inspiratiemoment van Anneleen De Lille de nadruk op een fit brein en hoe je mensen kunt laten excelleren om tot die wendbare arbeidsorganisatie te komen. In de afsluiting volgt een oproep van trendcatcher Isabel De Clerq als het gaat om sociale technologie in te zetten als ideale katalysator voor veranderingsprocessen. HR heeft een cruciale rol bij de implementatie van sociale technologie. Ga concreet aan de slag! Corporate Antropoloog Jitske Kramer sluit krachtig en energiek af met de krachten van de tribes: power & love. In de zaal zit een meerderheid voor love. Wat betekent dat? Ga cultuurcreatie betekenis geven, omarm het bouwen van kampvuren en zorg voor een liminale leider.
Tijdens de pauzes, diverse innovatieve praktijkcases, interactieve verdiepingsessies en workshops krijgt iedereen voldoende inspiratie om het samenwerken, veranderen en innoveren in de overheid en de nieuwe verwachting en positie van HR vorm te gaan geven. Daarnaast stonden er tal van stands en boekenstands op de informatiemarkt en was er voldoende ruimte om te netwerken en co-creëren. Kortom, volop kennis, interactie en beleving tijdens HRM in de Overheid dit jaar!

Wilt u nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij u niet aanwezig kon zijn? Of heeft u de vorige editie van het congres gemist en wilt u toch graag een indruk krijgen? U vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van HRM in de Overheid.

Wilt u volgend jaar ook bij de 9e editie als bezoeker aanwezig zijn? Noteer nu alvast de nieuwe datum in uw agenda: donderdag 7 februari 2019.

 

Overzicht nieuws