Terugblik 11e editie HRM in de Overheid

Tijdens de succesvolle 11e editie van het jaarcongres HRM in de Overheid bespraken we de meest actuele ontwikkelingen en veranderingen van arbeidsmarkt, HR-beleid, cultuur en de toekomst van werk. Wat betekent werken in het Nieuwe Normaal? En welke uitdagingen brengt dit met zich mee voor HRM op het vlak van mens, organisatie en klant? Hoe evolueren organisatie en hoe geven we koers en richting aan het hybride werken in een aangepaste cultuur?

In het programma hebben we gekeken naar de effecten van deze evolutie in positieve zin. HRM is harder nodig dan ooit te voren en kan de drijvende kracht zijn achter deze ontwikkelingen. Het gaat er juist nu om dat we durven blijven denken in kansen en mogelijkheden.

Dagvoorzitter en Dialoogfacilitator Steve Elens trapt de dag af. De lichten in de hoofdzaal doven en Steve moedigt de 750 HRM’ers uit de overheid aan om de ogen te sluiten. We maken vandaag verbinding door een connectie te maken met jezelf. Vervolgens nam keynote spreker Jan De Schepper de deelnemers mee in de wereld van human en digital. Jan inpsireerde door de verbinding te leggen tussen technologie en ‘sportief’ denken met de human touch als basis voor toekomstgericht leiderschap.

Tijdens de 19 praktijkcases, workshops en interactieve sessie zochten we verder de verdieping op en tijdens de pauzes kon men terecht op de informatiemarkt met stands.

Keynote spreker en organisatiefuturoloog Arjen Banach opent op interactieve wijze het middagprogramma. Arjen neemt de deelnemers mee in een verhaal over hoe je nu de transformatie maakt van voortgang naar vooruitgang en brengt praktische handvatten om morgen mee aan de slag te gaan. Vervolgens gaan we onder leiding van Steve Elens in dialoog met Kathleen Vangronsvelt (Antwerp Management School), Jan Van Raes (UZ Brussel), Klaartje Huyge (Stad Gent) en Marijke Verbruggen (KU Leuven) over digitalisering, de positieve elementen van de corona-pandemie en de toekomst van werk.

Na deze plenaire dialoog neemt Jo Caudron ons mee in de toekomst van morgen en hoe HR hierin de next step kan maken. We sluiten de dag af met de indrukwekkende film ‘Everything will be fine’. Kortom, volop kennis, interactie en beleving tijdens HRM in de Overheid dit jaar!

Sfeerimpressie 2022
Wilt u nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij u niet aanwezig kon zijn? Of heeft u deze editie van het congres gemist en wilt u toch graag een indruk krijgen? U vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van HRM in de Overheid:

Wilt u volgend jaar ook bij de 12e editie als bezoeker aanwezig zijn?
Save the date: donderdag 22 juni 2023 of meld je nu alvast aan!

Heeft u suggesties, ideeën of feedback voor volgend jaar (thema, sprekers etc.) of wil u ook als participant aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl, of neem contact met ons op via +31(0)40-2146200.

Overzicht nieuws