Iedereen Baas! Anders organiseren voor de wereld van morgen.

Welke toekomstrol voor de overheid ligt er?

Saskia Van Uffelen houdt een vurig pleidooi voor ondernemingen om zich anders te gaan organiseren. Ze legt uit hoe bedrijfsleiders de verschillen tussen de generaties – de babyboomers, de generaties X, Y en Z – kunnen ombuigen tot een krachtig voordeel.

“We moeten in onze bedrijven naar een vlakke organisatiestructuur waarin de beslissers van nu zich laten bijstaan door de generatie van morgen”, zo stelt Saskia Van Uffelen. Volgens haar is het belangrijk dat de jongere generaties daarbij de kans krijgen om de volle verantwoordelijkheid op te nemen, tot in de directiekamer. “Nog te vaak vindt een oudere voor elk goed idee van een jongere, tien redenen om dat idee niet te volgen. Mijn generatie blijft de reflex hebben om vast te houden aan de wereld van gisteren.”

Saskia Van Uffelen stelt daarentegen dat in de wereld van morgen elke generatie belangrijk zal zijn: de ouderen voor hun ervaring, de jongeren voor hun innovatievermogen en hun digitale competenties. Onder het motto ‘iedereen baas’ geeft Saskia Van Uffelen tips & tricks om de organisatie voor te bereiden op de toekomst. Welke toekomstrol voor de overheid ligt er? Ook de impact van de digitale trends op de werking van de organisatie en haar medewerkers krijgt daarbij de nodige aandacht.

Saskia Van Uffelen, Digital Champion België, is keynote spreker op het congres HRM in de Overheid op donderdag 7 februari 2019 in Gent.

Dat Saskia Van Uffelen gerekend wordt bij de ‘straffe madammen’ van het Belgische ondernemersmilieu, is genoegzaam bekend. Saskia werkt al meer dan 25 jaar in de ICT- en telecombusiness. Ze is ook aangesteld als ‘Digital Champion’ om België te vertegenwoordigen bij de Europese commissie. In 2011 roept Data News haar uit tot ICT Woman of the Year. Sinds dan ontpopt ze zich als een rolmodel: niet alleen als topmanager en digitaal ambassadeur, maar ook als vrouwelijk ondernemer die een drukke job weet te combineren met een gezin van vijf kinderen. Saskia pleit steevast voor een nieuwe manier van werken waarbij de kwaliteiten van alle generaties – babyboomers, generaties X, Y en Z – ten volle aan bod komen.

Over het jaarcongres HRM in de Overheid, donderdag 7 februari Gent
HRM in de Overheid is, met jaarlijks 700 bezoekers, het congres over de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen. Kennisoverdracht en kennisdeling staan centraal.

Momenteel zijn er alweer bijna 650 inschrijvingen, meld dus snel aan!

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN