HR als fundamentele basis voor een succesvol fusieverhaal in Wingene-Ruiselede

Op 25 april 2022 kondigden beide burgemeesters aan dat de gemeenten Wingene en Ruiselede een vrijwillige gemeentefusie wilden onderzoeken. Op 19 december 2022 werd de intentie om te fuseren bevestigd door beide gemeenteraden. Daarmee werd het startschot gegeven voor de uitwerking van een gezamenlijk fusievoorstel. Dat een gemeentelijke fusie voor de inwoners heel wat vragen oproept, wisten we al, maar ook voor de administraties zorgt dit voor heel wat onzekerheden. De administraties zijn echter net degenen die de motor zullen zijn van de fusiegemeente van morgen. Ze zullen zelf ook een grote hand hebben in het vormgeven van die fusiegemeente en bereiden die nu volop voor in verschillende werkgroepen. Een fusie vraagt daarom veel managementvermogen in een sterke veranderingsomgeving, tegelijk biedt het ook een opportuniteit om de basis te leggen voor de ontwikkeling van een nieuw HR beleid en daarmee de nieuwe gemeente. Een fusie impliceert de geboorte van een volledige nieuwe organisatie. Je start van 2 afzonderlijke puzzels, legt samen de grondvesten en bouwt daarop je pijlers, met de stukken die je gegeven zijn. Deze uitdagingen zorgen voor een nieuwe opdracht en rol voor HR binnen beide organisaties: HR als fundament voor stabiliteit in een klimaat van verandering.

Jurgen Mestdagh, Algemeen directeur, Wingene neemt jullie mee.

HRM in de Overheid is het platform voor HRM professionals van de Vlaamse overheid en de lokale en provinciale besturen. Deze dag staat in het teken van kennisoverdracht en kennisdeling. Ook deze 12e editie bieden wij een sterk inhoudelijk programma waarbij “denken – doen – delen” centraal staat, met uiteraard aandacht voor meer reflectie en netwerken.

Save the date: donderdag 15 juni 2023. Schrijf je nu in en betaal slechts € 395,- excl. BTW. De toegangsprijs is inclusief bezoek congres, informatiemarkt, (broodjes)lunch en catering. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN