HIIT@Work: welzijn op de werkvloer

Een haalbaar beweegprogramma op de werkvloer

Vanuit een economisch, een wettelijk als een zorgperspectief bevatten bewegingsprogramma’s die op het werk kunnen worden uitgevoerd een grote opportuniteit. Een mogelijke hypothese is dat de doorgaans gebruikte methodes (d.i. lang trainen aan een lage intensiteit, zoals wandelen en fietsen) ingaat tegen de meest geciteerde barrière, namelijk een gebrek aan tijd om (meer) te bewegen.

Dit project, HIIT@WORK, is een laagdrempelig, tijdsefficiënt (max. 15 min. all-in), haalbaar trainingsconcept, aangepast voor de werkomgeving. Deelnemers ervaren een verhoogde sociale cohesie, minder last van de namiddag dip, ervaren minder stress, …
Het Virginie Lovelinggebouw in Gent (Vlaamse overheid) vormde alvast het decor voor een pilootproject.

Maak in de workshop D4 (Sessie duurt van 14.45 – 15.25 uur) kennis met het concept, krijg inzicht in de kracht en beperkingen en een toegankelijke wetenschappelijke achtergrond. Kom langs en probeer het zelf uit. En…sportkledij is zelfs niet nodig!

Dries Van Hulle, Docent Opleiding bachelor in het onderwijs, secundair onderwijs, ODC zorginnovatie, Arteveldehogeschool Gent

Daarnaast verzorgt Dries een actief tussendoortje bij het plenaire programma . Zo kom je op een leuke manier in aanraking met het concept ‘Hoge intensiteit intervaltraining voor werknemers’ HIIT@WORK. Ideaal om daarna met meer focus en gezamenlijke goesting het programma verder te volgen!

Over het jaarcongres HRM in de Overheid, donderdag 7 februari Gent
HRM in de Overheid is, met jaarlijks 700 bezoekers, het congres over de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Vlaamse overheid, lokale en provinciale besturen. Kennisoverdracht en kennisdeling staan centraal.

Momenteel zijn er alweer bijna 650 inschrijvingen, meld dus snel aan!

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN