Een HR-ecosysteem als antwoord op de HR-mogelijkheden en -uitdagingen van lokale besturen

Een HR-ecosysteem kan voor lokale besturen een strategisch geschikt HR-antwoord zijn om aan de maatschappelijke uitdagingen en bijhorende tendensen tegemoet te komen.

De kracht ervan ligt in het netwerk: door lokale besturen met elkaar binnen een HR-ecosysteem te verbinden gaan ze, afhankelijk van elkaar, via de onderlinge relaties, (meer)waarde creëren.

Het HR-ecomodel dat wordt gepresenteerd, dient als een blauwdruk voor samenwerking en coördinatie tussen de lokale besturen. Het model is geen ‘one size fits all’, maar net ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn. Elk bestuur moet er doorheen kunnen evolueren, overeenkomstig de eigen strategische noodzaak en mogelijkheden, en op haar eigen tempo.

We schetsen de contouren van een potentieel HR-ecosysteem voor lokale besturen, en gaan dieper in op hoe het systeem dynamiek en wendbaarheid faciliteert voor zowel de deelnemende organisaties als de medewerkers binnen die organisaties, de HR-instrumenten die er deel van kunnen uitmaken, de potentiële schaalvoordelen, etc.

Tijdens de 13e editie van HRM in de Overheid bent u in één dag op de hoogte over de huidige transitie van arbeidsmarkt en overheid, HR-trends en -beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de Federale overheid, Vlaamse overheid en lokale en provinciale besturen.

Meld u nu aan voor slechts €395,-! Klik hier om aan te melden

Overzicht nieuws

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN