Webinarprogramma 3 juni 2021

De 11e editie van het congres met expositie HRM in de Overheid wordt verplaatst naar donderdag 3 februari 2022. Laat de datum van 3 juni echter in de agenda staan! Wij brengen deze dag samen met de Vlaamse overheid een inspirerend online programma, als sneak-peek naar februari 2022. Het thema is ‘Wat betekent het werken in het Nieuwe Normaal’? Wil je je gratis aanmelden voor het webinarprogramma? Klik dan hier. Na inschrijving zal je per mail een link en wachtwoord ontvangen, waarmee je op 3 juni (en tot twee weken erna) kunt inloggen om het webinarprogramma te bekijken.

Klik hier om de programmaflyer te downloaden.

WEBINAR (30 MINUTEN) Het Nieuwe Werken is Hybride Werken

Hybride werken: werken op verschillende locaties, waaronder ook een deel van thuis, wordt nog meer dan vroeger de realiteit voor personeelsleden van de Vlaamse overheid. Door corona heeft die flexibele en digitale manier van werken bij de organisatie alleen maar aan kracht gewonnen. In deze keynote gaat Peter Rabaey, administrateur-generaal van Agentschap Overheidspersoneel, dieper in op hoe, waar of wanneer de personeelsleden van de Vlaamse overheid in de toekomst zullen (samen)werken en wat daarbij de aandachtspunten zijn.

Peter Rabaey, Administrateur-Generaal Agentschap Overheidspersoneel, Vlaamse overheid

WEBINAR (30 MINUTEN) Op weg naar het nieuwe normaal of terug naar het oude?

Brengt Covid 19 ons effectief naar een nieuwe manier van werken of zullen we, zoals het gewoontedieren betaamt, gewoon terugkeren naar hoe het was.
Vanuit deze stelling vertrekken Professor Doctor Kathleen Vangronsvelt (Antwerp Management School) en Jan Laurijssen (SD Worx) om op zoek te gaan naar mogelijke antwoorden op deze vraag. Ze combineren inzichten uit recente onderzoeksresultaten van AMS, met tendensen in HR en mogelijkheden die de digitale evolutie ons biedt.

Kathleen Vangronsveld, , Professor HRM & Organizational Behavior, AMS en Jan Laurijssen, Senior Researcher, Knowledge Center, SD Worx

WEBINAR (30 MINUTEN) Gemeente Dilbeek: Technologie als hefboom voor een innovatieve arbeidsorganisatie

Ontdek hoe Gemeente Dilbeek haar duidelijke visie op een innovatieve arbeidsorganisatie ondersteunt met HR-technologie. Leer hoe duidelijke keuzes in beleid deze evolutie kunnen versnellen. De gemeente van de toekomst krijgt vanuit HR-perspectief zijn vorm in een innovatieve arbeidsorganisatie. Hierbij ligt de focus op het inrichten van een mensgericht beleid en het ontwerpen van eenvoudige HR-processen. Tijdens deze sessie wordt inzicht gegeven hoe de opbouw van zulke visie hand in hand gaat met technologie en welke aanpak het meest geschikt is om het beleid continu te laten evolueren.

Ninja Van Hassel, HR Business Partner, OCMW Dilbeek (aangeboden door Flexso for People)

WEBINAR (30 MINUTEN) Wendbaarheid voor duurzame loopbanen

Hoe breng je medewerkers in beweging voor duurzame inzetbaarheid? Voor welk type medewerkers is zo’n uitrol interessant, welke rol speel de leidinggevende en werkgever, …? Wat brengt het op, voor werknemers en organisaties? En wat kunnen werknemers zelf doen? Waar dien je rekening mee te houden bij implementatie en welke mogelijke ondersteuning kan een hulpmiddel zijn? Dit zijn enkele vragen waar wij een antwoord op willen bieden vanuit wetenschappelijke invalshoek & HR-brede focus.

Marijke Verbruggen, Hoogleraar KU Leuven Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen en Liesbeth Bos, Managing Consultant, Berenschot Belgium

Mede mogelijk gemaakt door SD Worx, Berenschot, Flexso en Hudson.

Kijk hier voor een compleet overzicht van alle participanten.

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN