Wat betekent werken in het Nieuwe Normaal?

Uitdagingen voor HRM op het vlak van mens, organisatie en klant

Sinds februari 2020, de jubileumeditie van 10 jaar ‘HRM in de Overheid’, is er heel wat veranderd. Maatschappelijke uitdagingen zoals digitalisering, vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt waren de voorbije jaren topprioriteit bij duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ineens dwong het coronavirus ons tot andere accenten en keuzes. We werden geconfronteerd met een wereldwijde verandering, die grote impact heeft op organisatieontwikkeling,  personeelsontwikkeling en managementontwikkeling: mens, welzijn, organisatiecultuur en -structuur, leiderschap en strategie.

In juni brachten we samen met de Vlaamse overheid en de congrespartners een inspirerend webinarprogramma als sneak-peek naar de 11e editie van het jaarcongres HRM in de Overheid op donderdag 3 februari 2022 te Gent. In het programma kijken we naar de effecten van deze evolutie in positieve zin. De flexibele manier van werken in combinatie met digitalisering heeft alleen maar aan kracht gewonnen. Wat betekent het nieuwe werken effectief in het Nieuwe Normaal? Hoe evolueren organisaties? Hoe geven we koers en richting aan het hybride werken in een aangepaste cultuur? Hoe begeleiden leidinggevenden hun werknemers resultaatgericht op afstand? Hoe blijven we veerkrachtig, als werknemer, team en organisatie? En welke impact heeft de nieuwe manier van meer digitaal werken op de dienstverlening aan onze klanten?

HRM is harder nodig dan ooit te voren en kan de drijvende kracht zijn achter deze ontwikkelingen. Het gaat er juist nu om dat we durven blijven denken in kansen en mogelijkheden en dat we ons aanpassen aan het Nieuwe Normaal. Kortom: waar kunnen we leren, verbinden en samenwerken? Sprekers en praktijkmensen delen hun ideeën en ervaringen hiermee.

Suggesties of call for papers?
Heb je suggesties voor het congres? Een case, een (keynote)spreker, dagvoorzitter, thema of werkvorm? Laat het ons dan weten. Stuur jouw suggestie voor 15 september in via deze pagina.

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid België en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN