Factcheck op de werkvloer: vijf arbeidsmarkt mythes geconfronteerd met de data

Arbeidseconoom Stijn Baert presenteert tijdens HRM in de Overheid op 1.2.2018 een factcheck van vijf heersende overtuigingen op de arbeidsmarkt. 

Veel beleidsmakers volgen hun buikgevoel bij het oordelen over de arbeidsmarkt. Zoals omtrent het glazen plafond waar vrouwen (zouden) tegenaan botsen. “Een reëel probleem”, zo oordelen sommigen, uit eigen ervaring of die van anderen. “Niks van aan, ligt vooral aan die vrouwen zelf”, menen anderen met evenveel overtuiging.

Tijdens de 8e editie van het jaarcongres HRM in de Overheid presenteert professor Stijn Baert een factcheck van vijf heersende overtuigingen op de arbeidsmarkt. Een pleidooi voor (HR-)beleid gevoed door wetenschappelijk onderzoek én wetenschappelijk onderzoek gevoed door wat de belastingbetaler – en haar/zijn buikgevoel – willen weten.

Prof. dr. Stijn Baert is arbeidseconoom, Vakgroep Sociale Economie, Universiteit Gent en 17e op de IDEAS-ranglijst (2016) van ’s werelds invloedrijkste jonge economen.

Hij doet in het bijzonder onderzoek naar de overgang van school naar werk en arbeidsmarkt discriminatie en ontving voor de brede verspreiding van dit onderzoek in 2015 een Jaarprijs Wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België.

Deze keynote sessie wordt u aangeboden door Hoofdsponsor SD Worx.

Over HRM in de Overheid
Op donderdag 01 februari 2018 organiseert CKC Seminars in samenwerking met de Vlaamse overheid in ICC Gent. HRM in de Overheid is – met jaarlijks bijna 700 bezoekers – het platform voor HRM professionals van de Vlaamse overheid en de lokale en provinciale besturen.

Overzicht nieuws